Vendéglátós vizkezelés

Tekintse meg termékeinket >>

A Kávé 98 % Víz, a  leves 90 % víz, a zöldségek más ételek párolásához vízre van szükség, a jégkocka 100%-a víz, pohármosók, fehérmosogatók vízzel működnek vagyis PROFESSZIONÁLIS VÍZKEZELÉS  NÉLKÜL NINCS MINŐSÉGI VENDÉGLÁTÁS Ne rombolja tovább kávéja minőségét csapvízzel!

Az elavult technológia megnöveli a víz sótartamát (sós lesz a kávé, tea) – Nem távolítja el a klórt, szag ízrontó anyagokat (elrontja a kávé ízét) – Nincs mérve az átfolyt mennyiség, ezért egyre keményebb vizet szolgáltat (vízkőtől tönkremennek a szelepek, szűrők, tömítések gőzkarok stb.) folyamatos szerviz költség – Nem távolítja el a lebegő szennyeződéseket folyamatos költség a gépek javítása – Körülményes, időigényes a regenerálása: (12 óra), elfelejtik elvégezni, hozzáértőt igényel
Hiába a tökéletes alapanyagok, ha a végtermékünk fő összetétele a VÍZ , nem megfelelő minőségű (vízköves, klóros, stb). Minden termékhez más más vízminőségre van szükség. Tévhit hogy egy helyi vagy központi vízlágyítóval megoldottuk vendéglátó helyiségünk vízkezelését. Hogy miért?

Egy példa:

  • A tökéletes kávéhoz, hogy az ízek és az aromák hiánytalanul érezhetőekké váljanak,  valamint a kávé cremája is alaktartó és tökéletes legyen  a víz keménységét 5 nk  ( német keménység) kell beállítani, túlsúlyban a magnézium ionokkal. Ráadásul nem elég lágyítani a vizet, szűrni is kell a másodlagos szennyeződésektől  pl.: Klór,klór fenol származékok, szag és ízrontó anyagoktól stb. mert ezek is befolyásolják végtermékünket.
  • pohármosókhoz és a kombi sütőkhöz  O nk vízre van szükség, a teljes cseppmentesség érdekében, és szűrésre.
  • a fehér-mosogatók esetében gazdaságtalan lenne teljesen lágy vizet használni ezért 3-6 nk víz használata indokolt a nagy vízfelhasználás miatt.

A fentekből látható hogy a vízkezelést mindig specifikusan az adott technológiához a végtermékhez kell választani.

Víztisztító berendezés

A water+more kifejezetten a vendéglátás vízkezelésére specializálódott. A water+more szűrőiben, a best water technology corporation több száz mérnökének minden tudása, hosszú évek tapasztalata és a leggondosabban összeválogatott kiváló minőségű összetevők találhatóak. A víz kémiai összetétele  egy országon belül, városonként is  rendkívül eltérhet egymástól.

A water+more termékeit úgy tervezték, hogy mindig az adott víz összetételéhez  lehet állítani szűrőket annak érdekében, hogy megkapjuk a kívánt  vízminőséget. pl.: Ha azt szeretnénk, hogy a  Pellini babkávéból  készített presszókávé Szegeden Pécsen és Budapesten is  ugyanolyan ízű, aromájú, formájú,minőségű legyen, a víz összetevőinek is meg kell egyeznie, holott a városok vízminősége között van különbség.  A water+more szűrői egyedülállóan képesek erre a feladatra is.

Rendkí­vül bonyolult biológiai, kémiai és fizikai eljárásokra van szükség ahhoz, hogy a ví­z megfelelően magas minőségű lehessen. Az ivóví­z megfelelő szűrése már önmagában is egy tudomány. Intenzí­v kutatások, kiemelkedő műszaki szakértelem, valamint kifinomult analitikai technikák szükségesek a megfelelő szűréshez.

Munkatársaink  személyesen az Ön vendéglátó helységében is  készséggel segítenek  Önnek a leghatékonyabb vízkezelési eljárás kiválasztásában.

Kérjük forduljon hozzánk bizalommal!

Tekintse meg termékeinket >>

Néhány termékünk, melyeket vendéglátóhelyekbe ajánlunk: Saturnus Professional szódagép asztali kivitelben  Saturnus Professional szódagép pult alatti kivitelben